Klantenservice 071-3626162
Gratis bezorging v.a. €55,-
Discreet verpakt en bezorgd
Kiyoh Thuiswinkel Waarborg

✨ GRATIS TOY bij alle Satisfyer Pro 2

BDSM Toys

Wat is BDSM en wat is bondage?

Welke Bondage Toys kies ik?

Om te weten wat er achter de termen schuilgaat, moet eerst duidelijk zijn waar het BDSM voor staat. Het is samengesteld uit de eerste letters van de Engelse termen “Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism” en is de juiste generieke term voor een groep van verschillende seksuele voorkeuren en identiteiten.

Bondage is slechts een deel van het BDSM-spectrum en verwijst alleen naar de kunst van bondage. Bij BDSM gaan de betrokkenen vrijwillig een machtsverdeling aan om plezier te halen uit hun gelijkwaardigheid. De onderdanige partner, ook wel sub of bottom genoemd, geeft een bepaald deel van zijn zelfbeschikking over aan de dominante (bepalende) partner, genaamd dom of top. De sub wordt vastgebonden of vernederd binnen een vooraf bepaald kader, maar ook gestreeld. De aantrekkingskracht ligt in de hulpeloosheid, overgeleverd zijn aan de genade en opgevoed worden. De Dom vindt de opwinding en opwinding in de controle, de macht over de onderdanige.

Switcher, Sessies & Vanilleseks

De meeste BDSM’ers bevinden zich in een van de twee rollen. Maar er zijn er ook die switchen tussen het actieve en passieve deel: de zogenaamde switches of switcher. Mensen die geen BDSM-neigingen hebben, worden in de scene vanille genoemd. Vanille is het meest populaire en meest voorkomende type over de hele wereld. “Gewone” seks is dus vanilleseks. BDSM-oefeningen vinden meestal plaats gedurende een vaste periode, die bekend staat als een spel of sessie. Geslachtsgemeenschap in welke vorm dan ook kan plaatsvinden binnen een sessie – maar hoeft niet. Belangrijk: BDSM is niet altijd alles tegelijk, het is divers. Dominantie betekent niet dat sadisme en plezierpijn voor iedereen is en komt niet eens in veel sessies voor. En wist je dat bondage niet alleen bedoeld is om de sub te fixeren, maar ook om puur esthetische redenen wordt beoefend?

Tips om aan de slag te gaan

Als BDSM-beginner zou je langzaam en gestaag moeten beginnen. Je hoeft niet een hele speelkamer uit te rusten om te genieten van spannende BDSM of Bondage. Hoewel “leren door te doen” misschien wel het beste is voor vanille seks, moet je wat onderzoek doen met betrekking tot BDSM-avonturen – in de eerste plaats over veiligheid en vertrouwen. Een stopwoord precies is heel belangrijk in BDSM. In ons BDSM-lexicon kun je ook bepaalde termen van de scene leren. Om je creativiteit en verbeeldingskracht een boost te geven, hebben we enkele ideeën voor spannende rollenspellen samengesteld. Ben je geïnteresseerd in wellustige aaien? Dan zul je geïnteresseerd zijn in ons spanking artikelen en zweepjes, dat inspiratie biedt voor posities voor beginners en ervaren spankers. En natuurlijk mag een beetje bondage niet ontbreken. Bepaalde accessoires en speeltjes maken ook deel uit van het BDSM-spel. Zwepen, flogger-zwepen of peddels worden vaak gebruikt om te slaan. Ketenen, blinddoeken, tepelklemmen en dergelijke voegen pit toe aan het machtsspel. Spelen met hete kaarsvet is ook een populair hulpmiddel om plezierpijn te creëren. Wil je deze dingen uitproberen? Bij CUPIDO.nl vind je zeker wat je zoekt.