Klantenservice 071-3626162
Gratis bezorging v.a. €55,-
Discreet verpakt en bezorgd
Kiyoh Thuiswinkel Waarborg

✨ GRATIS TOY bij alle Satisfyer Pro 2


filters

Menstruatie Cups

De meeste vrouwen gebruiken nu tampons of maanverband. Maar tegenwoordig zijn er ook menstruatie cups die je bloedverlies opvangen. Deze kan je gemakkelijk uitspoelen en weer gebruiken. Je kunt een menstruatie cup zo'n 10 uur in houden voor je hem moet reinigen.

Menstruatie Cup kopen?

Bespaar geld met de menstruatie.

Wat is een menstruatie cup?

Een menstruatie cup is een soort klein kopje gemaakt van siliconen van medische kwaliteit dat menstruatiebloedingen opvangt en daarom tampons en maandverband kan vervangen. Gewoon ‘s ochtends inbrengen en’ s avonds leegmaken en afspoelen met water en je kunt de menstruatie cups weer gebruiken. Zo heb je de hele dag rust en hoef je tussendoor niets te veranderen. Wat vooral bij openbare toiletten vervelend kan zijn.

Als je je niet op jouw gemak voelt bij het schoonmaken van de menstruatie cup in gedeelde badkamers waar de wastafels zich in de voorkamer bevinden, kan je de cup eenvoudig wegvegen met wat toiletpapier. Als je een flesje water bij je hebt, kun je de beker ook in de toiletruimte omspoelen. Maar meestal kom je niet eens in zo’n situatie terecht, omdat een menstruatie cup – in tegenstelling tot tampons – zonder problemen tot twaalf uur kan worden gedragen.

Wat zijn de voordelen van een menstruatie cup?

Menstruatie cups hebben een relatief groot opvangvolume. Dit betekent dat je het ook kunt gebruiken als je hevig bloedt. Bovendien drogen menstruatie cups de vaginale flora niet uit en kunnen ze dus geen infecties of schimmels veroorzaken. Een menstruatie cup onderdrukt ook onaangename geurtjes tijdens de menstruatie, omdat deze gevouwen wordt ingebracht en er dus geen zuurstof in het bloed komt.

Een ander voordeel is dat je geen afval produceert en zo iets goeds doet voor het milieu. Want bijna alle menstruatie cups zijn ontworpen om meerdere keren te gebruiken en met de juiste zorg jarenlang mee te gaan. En dat is precies wat op de lange termijn loont, want tampons, maandverband en dergelijke kosten in vergelijking een fortuin omdat je ze moet blijven kopen – je hoeft maar één keer een menstruatie cup te kopen!

Hoe vind ik de juiste menstruatie cup voor mij?

Menstruatie cups zijn geschikt voor zowel beginners als vrouwen die al lang ongesteld zijn. In onze winkel vind je verschillende maten menstruatie cups, want elke vrouw is anders gebouwd en heeft andere menstruaties. Ook kan je veel van onze menstruatiecups in een set krijgen, zodat u zelf kunt uitproberen welke maat menstruatie cup bij je past.

Hoe gebruik je een menstruatie cup?

De menstruatie cup wordt opgevouwen en in de vagina ingebracht. Daar ontvouwt het zich en zit het met behulp van een vacuüm perfect zonder weg te glijden. Als je voelt dat de beker vol is, kun je deze gemakkelijk verwijderen door zachtjes in de zijkant te knijpen. Hierdoor wordt het vacuüm opgeheven en kan je de beker eenvoudig in het toilet legen en vervolgens uitspoelen voordat je hem weer terugplaatst. Je kunt dit eenvoudig onder stromend water doen of, als je het niet bij de hand hebt, desnoods met wat toiletpapier uitvegen.

Als je in het begin nog niet zeker weet hoe vaak je de menstruatie cup moet legen, kan je dit vaker doen. Je voelt snel hoe lang je de beker kunt dragen zonder hem leeg te maken.

Menstruatie cup

Hoe maak ik mijn menstruatie cup schoon?

Je dient de menstruatie cup uiterlijk na jouw menstruatie grondig schoon te maken. De beste manier om dit te doen is door ze in een pan met kokend water te doen en ze een paar minuten te koken. Je kunt ze dan veilig en beschermd tegen stof en vuil in een klein zakje bewaren totdat je ze weer nodig hebt.