Klantenservice 071-3626162
Gratis bezorging v.a. €55,-
Discreet verpakt en bezorgd
Kiyoh Thuiswinkel Waarborg

✨ GRATIS TOY bij alle Satisfyer Pro 2

Trek dat blik maar open

Dé 5 orgasme weetjes voor haar

Trek dat blik maar open!

Met de 5 orgasme weetjes voor haar (ook handig voor de guys om te weten).

Om wat voor reden dan ook, het vrouwelijk orgasme lijkt in onze samenleving een bijna mythisch bestaan te hebben aangenomen. Het kan mysterieus, onbereikbaar of stressvol lijken, maar dat hoeft niet zo te zijn, het is eigenlijk gewoon simpele biologie. Laten we het uitelggen.

Wat gebeurt er in mijn lichaam als ik een orgasme heb?

Alles wat een orgasme is, is spiercontracties – heel kleine, snelle spiersamentrekkingen van de spieren in de vagina, anus en baarmoeder die door het lichaam weerklinken zonder dat we daar invloed op hebben. Naarmate de opwinding toeneemt, neemt je hartslag toe, stroomt het bloed naar je geslachtsdelen en wordt je clitoris op dezelfde manier groter als een penis, omdat deze is gemaakt van vergelijkbare soorten weefsel. Je schaamlippen zijn gezwollen en donkerder en je baarmoeder kantelt. En uiteindelijk is er een point of no return waar je naar een orgasme gaat. Wanneer het gebeurt, geven je hersenen de feel-good chemicaliën dopamine en oxytocine af. (Leuk weetje: Dopamine is ook een natuurlijke pijnstiller.) Het resultaat? Je voelt een ontspanning over je heen komen die je nooit eerder voelde, je krijgt een mentale en fysieke bevrijding en dit tegelijkertijd met een waanzinnig kloppend gevoel in je vagina en onderbuik en misschien wel verder dan dat. Het is echt niet te missen.

Wat is het nut van een orgasme?

Voor mannen ligt het antwoord voor de hand – om sperma naar buiten te brengen en daar af te geven waar het hoort te zijn om een eicel te kunnen bevruchten – maar over het nut van een orgasme voor vrouwen zijn de experts en de wetenschap het niet altijd eens. Dr. Sofia Jawed-Wessel, PhD., een seksonderzoeker en assistent-professor aan de Universiteit van Nebraska, merkt op dat onderzoek aantoont dat de spiersamentrekkingen die optreden tijdens een orgasme helpen om sperma door de vagina en dichter bij de baarmoeder te brengen. Echter vrouwen hoeven geen orgasme te krijgen om zwanger te worden. Dus merken andere wetenschappers op dat het misschien helpt om de band met de partner te versterken. En misschien is dit wel de belangrijkste reden voor een vrouwelijk orgasme: “Het voelt goed.” En dat wat goed voelt wil je vaker doen en vergroot de kans op een zwangerschap.

Hoe weet ik of ik een orgasme heb gehad?

Het clichématige antwoord van “Als je het moet vragen, heb je het waarschijnlijk niet gehad” is hier waarschijnlijk van toepassing, maar niet noodzakelijk. Wij dames hebben absoluut scheve verwachtingen van hoe een orgasme zou moeten voelen. De meesten van ons verwachten dat het geestverruimende, uittredingen zijn. In sommige gevallen is dat wat er gebeurt. In sommige gevallen zijn ze heel stil. Ook verschillen ze iedere keer weer bij dezelfde vrouw. Soms intenser soms oppervlakkiger.  Maar het bereiken van een ‘point of no return’ waarna je je wel moet laten gaan en het voelen van samentrekkingen down under die je zelf niet aanstuurt is toch wel de beste omschrijving.

Hoe krijg ik er een als ik die nog niet heb gehad?

Masturbatie is de gemakkelijkste manier. Dit kan met je vingers, maar veel jonge vrouwen gebruiken een vibrator voor hulp. Zie hier een paar tips. Voor vrouwen die het gevoel hebben dat ze ‘zachte’ orgasmes hebben gehad, is er een techniek die ook wel ‘edging’ wordt genoemd. Wanneer je voelt dat het lekkere govoel intenser wordt, stop dan met wat je aan het doen bent, haal een paar keer diep adem, blijf in het moment en raak andere gebieden aan. Ga er dan op terug. Doe het een keer of een paar keer. Het bouwt opwinding op, zodat je een sterker orgasme krijgt. Masturbatie mag overigens nooit stressvol zijn, als je je onder druk gezet voelt om een ​​orgasme te krijgen, vooral als het je eerste is, zal het zeker niet gebeuren. Ontspannen is het grote geheim.

Moet ik tijdens seks altijd een orgasme hebben?

Dat leidt ons naar het ultieme stress-inducerende orgasme-gesprek. Mannen hebben vrijwel altijd een orgasme tijdens seks; vrouwen niet noodzakelijk. Voor de meeste vrouwen geldt dat er clitoris stimulatie nodig is voor een orgasme, en soms gebeurt dat gewoon niet tijdens penetrerende vaginale seks. Jonge vrouwen zouden zich er niet meer druk over moeten maken. We kunnen als vrouw veel verschillende soorten druk ervaren: überhaupt een orgasme krijgen. Of een orgasme op exact hetzelfde tijdstip als je partner krijgen. Het is genoeg om je libido te laten dalen. Het is gewoon oké als je niet elke keer een orgasme hebt. Wanneer je een heerlijke ervaring hebt gehad is dat ook geneog. Niet elke seksuele ontmoeting hoeft nu eenmaal te eindigen in een orgasme, ja, ze voelen goed, maar ze zijn niet alles.

Een geweldige seksuele ervaring komt voort uit het heerlijk samen zijn met je partner waar je om geeft, niet of je eindigt met een grote “O”.