Klantenservice 071-3626162
Gratis bezorging v.a. €69,-
Discreet verpakt en bezorgd
Kiyoh Thuiswinkel Waarborg

Shop SALE  🌷  | Ontdekken 📍Cupido Store Leiden

Wat willen we weten?

De seksvragen van het jaar

Een recap van alle seksvragen

Het einde van het jaar is nabij. Op welke app je ook kijkt staat er een recap van het afgelopen jaar. Zo kunnen we nu door “Year in Search” van Google ook zien wat er allemaal is opgezocht dit jaar. Alle verschillende onderwerpen komen aan bod, denk aan atleten maar ook de nieuwste films van dit jaar. Er werd ook veel gezocht naar seksvragen. Hier de 5 seksvragen die het meest gesteld werden dit jaar die wij graag voor jullie beantwoorden.

Is seks zonder consent strafbaar?

Ja, seks zonder toestemming is strafbaar. Het is zo dat als er geen wederzijdse toestemming is dat je strafbaar bezig bent. Iemand is dus strafbaar als diegene wist of kon vermoeden dat de andere partij geen seks wilde en toch heeft doorgezet.

Wat er vaak gebeurt bij seksueel geweld is dat mensen die het slachtoffer zijn bevriezen en zich niet kunnen verzetten tegen de dader. De nieuwe wet zorgt ervoor dat ook zij beschermd worden. Alle onvrijwillige seks is onacceptabel.

Weet dat je nooit tot iets verplicht bent of iemand het verschuldigd. Heb seks als alleen jij dat ook wilt, ook al zegt de ander dat die het zo graag wilt. Jouw lichaam is van jou en jij bent de enige die daar een beslissing over mag maken.

Wat kan ik doen voor blaasontsteking na de seks?

Als je seks hebt vergroot je de kans op een blaasontsteking, als deze niet behandeld wordt kan het gevolgen hebben. Het kan namelijk voorkomen dat het paart met een nierbekkenontsteking. De een is hier gevoeliger voor dan de ander.

Het is wel zo dat je een aantal dingen kan doen om een blaasontsteking bij de seks kan voorkomen. Hier een aantal tips:

  1. Neem de tijd na de seks om naar de wc te gaan om het goed uit te plassen.
  2. Drink voldoende water! Mocht jij nou vaak je water vergeten? Er zijn verschillende handige apps die je kan downloaden die jou een reminder sturen om te drinken. Het is aanbevolen om 2 tot 2,5 liter water per dag te drinken.
  3. Eventueel kan het helpen door een condoom te gebruiken met je (bed)partner.
  4. D-Mannose of cranberry preparaten kunnen helpen om een blaasontsteking te voorkomen. Deze preparaten kan je op verschillende plekken aanschaffen, waaronder de Etos, Kruidvat en Holland&Barrett.
  5. Voorkom het schoonmaken van de vagina met zeep. De vagina reinigt zichzelf en het gebruiken van zeep kan ervoor zorgen tot een verstoring van de goede bacteriën.

 

Hoelang duurt seks?

Er bestaat niet een ideaal voor hoelang seks moet duren naast dat wat voor jou en je (bed)partner het beste voelt. Nog steeds nieuwsgierig?

Volgens sekstherapeuten is de ideale lengte voor vaginale seks 7 tot 13 minuten. Toch valt het gemiddelde er ver onder uit. De gemiddelde tijd voordat een man klaarkomt in een is 5.4 minuten. Door de meeste koppels wordt tussen de drie en dertien minuten beschouwd als een normale duur voor vaginale seks.

Opvallend is dat vrouwen die in een relatie zitten met iemand van hetzelfde geslacht veel langer met elkaar het bed delen. Gemiddeld besteden hun 30 tot 45 minuten in bed. En dan is er nog 20% van deze vrouwen die zeggen dat het een bij hen een uur of langer duurt.

Waar zit de G-Spot?

Laten we bij het begin beginnen. Wat is de G-Spot überhaupt? De G-spot is een plekje in de vagina die opzwelt als je opgewonden raakt. Veel mensen met een vagina voelen een gevoelige sensatie door het stimuleren van dit plekje.

Maar waar zit die dan? De G-Spot zit zo’n ongeveer 5 centimeter diep in de vagina, aan de kant van de buik. Dit plekje voelt aan als een ribbelige spons. Je kan hem vinden door je vingers de vagina in te brengen, met de handpalm naar de buik gericht. De spot kan op verschillende manieren gestimuleerd worden. Bijvoorbeeld met de vingers, dit doe je door een ‘kom hier’ beweging te maken. Ook kan het gedaan worden met een G-spot vibrator.

Hoe lang na de seks kan ik de morning after pil nenem?

Shit! Je bent vergeten de pil te nemen en hebt geen condoom gebruikt tijdens de seks. Wat nu? Je kan de morning-afterpil in nemen. Maar hoe lang erna kan je hem nog nemen? Het liefste slik je deze binnen 12 uur. Hij kan ook later geslikt worden, echter is de kans op een zwangerschap dan wel groter.

Er zijn twee verschillende pillen die je kan halen bij de apotheek of drogist. Wist je trouwens dat dit zonder recept kan?

  • De pil metlevonorgestrel: deze kan binnen 3 dagen (72 uur) na de seks.
  • De pil met ulipristal: binnen 5 dagen (120 uur) na de seks.