Klantenservice 071-3626162
Gratis bezorging v.a. €55,-
Discreet verpakt en bezorgd
Kiyoh Thuiswinkel Waarborg

✨ GRATIS TOY bij alle Satisfyer Pro 2

Wat betekenen de letters

LGBTQIAP+

Waar staan de letters voor?

Wat is de LGBTQ+ betekenis

Het is een mond vol en je struikelt over de letters, maar wanneer je weet wat ze betekenen onthoud je ze misschien eindelijk voor altijd. De afkorting LGBTQ+ hoor je het meest maar eigenlijk zijn er nog veel meer letters. Van de nu meest gebruikte vorm LGBTQIAP+ vertellen we je waar elke letter voor staat.

L – Lesbies

Dit is een term die gebruikt word voor vrouwen die zich aangetrokken voelen tot vrouwen.

G- Gay

De term gay wordt gebruikt voor mannen die zich aangetrokken voelen tot mannen.

B- Biseksueel

De B staat voor biseksueel en wordt gebruikt voor mensen die zich aangetrokken voelen tot zowel man als vrouw.

T- transgender

De T staat voor transseksueel (transgender). Dit betekent dat je je niet identificeert met het geslacht waar je mee geboren bent. Zo kun je er voor kiezen om een geslachtoperatie te doen en hormonen te nemen die er voor zorgen dat je er ook meer uit gaat zien zoals je je voelt.

Q- Quuer

Queer is een parapluterm voor iedereen die zich niet identificeert in de LGTBQIAP+  gemeenschap

I – Intersekse

Dit zijn mensen die geboren zijn met zowel mannelijke als vrouwelijke lichaamskenmerken. Dus een man die bijvoorbeeld borsten kan ontwikkelen of een vrouw met baardgroei. Dit is een medische aandoening. Dit is niet altijd van buiten af te zien maar kan ook inwendig zijn.

A – Aseksueel

Dit zijn mensen die geen behoeft hebben aan seks. Deze mensen ervaren geen tot weinig seksuele aantrekkingskracht naar andere mensen toe. Ze hebben geen behoefte aan seksueel contact. Dit betekent niet dat je geen relatie kunt hebben met iemand of verliefd kunt worden.

P- Panseksueel

Pansekueel betekent dat je ongeacht gender op persoonlijkheid valt en dus niet op geslacht. Het maakt dan in dit geval dus niet uit wat voor geslacht iemand heeft maar gaat echt om de persoon zelf.

+ – overig

Dit zijn de mensen die zich niet linken aan een van de andere letters maar zich wel willen uiten in deze gemeenschap.

Toy tips LGBTQ+

Zo dat waren de letters die je nu nooit meer zult vergeten. Omdat Cupido.nl een seksspeeltjes winkel is voor een ieder nog een paar toy tips. Zoals een strap-on dildo of wat dacht je van een regenboog dildo.