Klantenservice 071-3626162
Gratis bezorging v.a. €55,-
Discreet verpakt en bezorgd
Kiyoh Thuiswinkel Waarborg

Orgasme Garantie bij Womanizer  ✨ GRATIS TOY bij alle Satisfyer Pro 2

Zal dit het perfecte scheermesje zijn?

Review Ecotivity Safety Razor

Review Ecotivity Safety Razor 

  • Nooit meer bultjes of irritaties
  • het beste scheermes van 2023Scheert super glad 
  • babyzachte huid
  • Milieuvriendelijk

Ontdek de Ecotivity Safety Razor

Een babyzachte huid zonder scheerirritaties? Met de ecotivity® Safety Razor is het eindelijk weer mogelijk. Ecotivity hun Single-Blade System zorgt voor een zeer glad en pijnvrij resultaat. Iets compleet nieuws zou je denken, maar niets is minder waar. We gaan daarvoor even terug in de tijd. Naar 1901 om precies te zijn in dat jaar werd het allereerste veiligheidsmes met wegwerpmesjes op de markt gebracht. Vandaag in 2022 is dit mes gelukkig opnieuw heruitgevonden en richten we ons deze keer ook naar de vrouwen. 

Verpakking

De duurzame verpakking van Ecotivity is mooi en degelijk. De stevige doos heeft een magneetje waardoor deze makkelijk dicht blijft en waarin je de safety razor makkelijk kan in opbergen. Aan de kleur van de verpakking zie je ook meteen welke kleur jou scheermes heeft. Ik heb een mooi groen exemplaar ontvangen, in deze verpakking vind je een zeer handige en stevige houder om jouw scheermesje mooi rechtop te zetten. Een zeer mooi en kwaliteitsvol opbergzakje, en er zitten ook voor 7 maanden aan scheermesjes in deze verpakking. En als dat nog niet genoeg is wordt er ook meteen vermeld dat je bij aankoop twee jaar garantie krijgt. Helemaal Top!

Hoe werkt het?

De safety razor van ecotivitiy is gemaakt uit metaal, door de extra grip op het handvat blijft de razor stevig in jouw handen zitten. Hij is volledig plasticvrij, wat ook nog eens goed is voor onze planeet. Win win situatie, want wist je dat je met een metalen houder veel efficiënter kan werken? ik vertel het je zometeen allemaal. 

Metalen scheermesjes

Toen ik het mes voor de allereerste keer in m’n handen hield merkte ik meteen op dat dit metalen scheermes een pak meer weegt dan de plastic scheermesjes. Uit mijn barber verleden weet ik als geen ander dat je tijdens het scheren een lichte druk moet uitoefenen. En hoe zwaarder je mes, hoe minder druk je zal moeten toepassen. De Safety Razor van Ecotivity is hier dus echt ideaal voor. Omdat deze gemaakt is van zwaar metaal zal deze dus van nature meer druk uitoefenen dan een gewoon plastic wegwerp scheermes.

Zeg maar vaarwel aan scheerbultjes, huidirritatie & ingegroeide haartjes met het scheermesje van Ecotivity!

Vooraleer we van start gaan moet je de huid voorbereiden op de scheerbeurt. Zorg ervoor dat je met warm water de poriën open laat gaan. De haren worden dan zachter en de huid wordt soepel, Je scheerbeurt zal daardoor nog “cleaner” verlopen. Wat ik jullie dan ook meteen als tweede tip kan meegeven is dat je je scheermes ook eerst dient nat te maken, liefst in een kommetje met heet water zodat het mes lekker warm aanvoelt. Een koud scheermes kan je huid doen schrikken en dus je scheerervaring beïnvloeden. 

Aangezien ik de toytester van dienst ben en ik in het verleden eigenaar was van een barbershop kon ik niet flauw doen. Gelukkig wist ik dat je je Safety Razor op een juiste positie van 30° t.o.v huid en de haren moest plaatsen. Want wanneer je, je mes te plat zal houden zal je merken dat de haren niet af gaan. En wanneer je, je mes te recht houdt kan je je huid beschadigen. Ook moet je met een safety razor altijd éérst met de haargroei mee gaan, vooraleer je tegen de haargroei in gaat. Dat laatste is vooral belangrijk op zeer stroeve huid, denk hierbij aan de schaamstreek. 

 

Ik merkte dat ik voor de eerste keer in m’n leven ging twijfelen of ik hiermee wel kon scheren en of ik het wel dierf. Ik heb wel 100-den baarden geschoren en mezelf had ik al eens eerder geschoren met een open scheermes, maar nog nooit had ik geschoren met een safety razor. Ik ben hier dus heel eerlijk – en zoals velen onder jullie- met een bang hartje aan begonnen. 

Aangezien ik geen voorkeur heb voor scheerschuim onder gasvorm, neem ik dikwijls mijn verzorgende douchegel. Deze schuimt heerlijk, en ik kan dan nog door het schuim kijken. Iets wat ik bij de allereerste test echt wel wou: zien waar ik zou scheren. 

De ultieme test

Oké, Hier gaan we dan. Ik liet mijn bad vollopen, zeepte mijn benen in en ging met enige twijfel aan de slag. De eerste strook was meteen de juiste, Wat geweldig! Mijn haren waren met één simpele stroke verdwenen, ik had niet eens gevoeld dat mijn haren verwijderd werden. Iets wat je bij een plastic scheermes wel kan voelen.  Ik ging meteen verder met de tweede stroke, vol verbazing keek ik naar mijn been, naar mijn haartjes en naar het de safety razor. De omschrijving had er niet om gelogen. Dit werkt écht, en het voelt echt zeer zacht aan. 

Vol enthousiasme ging ik verder met mijn scheerbeurt, Ondertussen kwam mijn man de badkamer binnen om de werking van de safety razor te zien. Kijk! Riep ik :  Wauw, zo easy! waarop dan ook het moment kwam, waar jullie allemaal op gewacht hadden. Ik had mezelf geschoren. Ik was te hevig en dacht dat ik mijn Safety razor onder de knie had. Aangezien ik toch wel een beetje schrok besloot ik de test dan ook in verschillende fases en beurten toe te passen. 

Gestart met de benen, geëindigd in de schaamstreek  

Deze vraag werd me ondertussen het aller meeste gesteld. En vol trots kan ik jullie meedelen dat ik ondertussen ook de gehele schaamstreek met de safety razor scheer. 

Het heeft enkele scheerbeurten geduurd vooraleer ik effectief de schaamlippen hier mee dierf scheren. Uit eigen barber ervaring weet ik dat elk mes tijd nodig heeft om naar je hand te zetten. En dit is bij de safety razor niet anders. Maar dan! eens je je mes onder controle hebt. Wil je gewoonweg geen ander scheermes meer. Het is het makkelijkste mes ooit! 

De safety razor scheert zo glad, dat je langer kan wachten op je volgende scheerbeurt. Je huid voelt zachter aan en wanneer je haartjes opnieuw zullen groeien zal je op geen enkel moment irritaties ervaren. Nadat je gewend bent aan het gewicht van je nieuwe scheermes kan je een nieuwe zone proberen. Van de benen naar de oksels, en van de oksels naar de schaamstreek. Je zal snel merken dat het nooit eerder zo makkelijk ging, dat je plots geen enkel trekkend gevoel ervaart, en je eindelijk géén enkele irritatie hebt.

 

Na je scheerbeurt ben je best dat je alle geschoren delen spoelt met koud water. Dit om de poriën weer te sluiten en je huid af te koelen. Doordat de poriën sluiten, heb je minder ingegroeide haren, minder ontstekingen en minder uitslag of roodheid. Je kan ook de huid kalmeren na een scheerbeurt met een vochtinbrengende crème. Zodat de huid gevoed blijft en niet uitdroogt. Omdat je zeer dicht bij de huid scheert, scheer je de bovenste huidlaag weg. Dit geeft voor een extra zacht gevoel maar zorgt er ook voor dat je huid droger kan aanvoelen. 

 

Wanneer moet je het mes vervangen?

Ze zeggen dat elk mes een levensduur heeft van ongeveer 7-10 scheerbeurten afhankelijk van jouw haartype. Ik kan jullie vertellen dat ik donkere, harde haren heb en dat ze zeer zeker niet gelogen hebben over hun gebruiksduur.  Ik kan zonder enkele problemen tot zeven scheerbeurten verder zonder mijn mes te hoeven vervangen. Van zodra  je een kleine trekkende sensatie voelt en of als je niet zo’n gladde shave krijgt als eerst dan betekent het dat je mes bot is en dus aan vervanging toe is.

Conclusie

Met een bang hartje start je deze challenge, want zo ervaarde ik dit wel. Het is een me-time momentje waar je jezelf even in moet verdiepen, Eens je de stap gezet hebt weet je gewoon dat dit het beste scheermes is dat je ooit zal getest hebben. Het scheert makkelijker dan een plastic scheermes en het zorgt ervoor dat je geen enkele scheerbultjes, huidirritatie & ingegroeide haartjes hebt. En bovenal is het een zeer mooi exemplaar.

P.s Houdt je Safety razor nooit horizontaal, zowel voor het scheren als voor het af te vegen niet. De kans op snijden is zeer groot en je scheermes wordt dan veel sneller bot.