Klantenservice 071-3626162
Gratis bezorging v.a. €69,-
Discreet verpakt en bezorgd
Kiyoh Thuiswinkel Waarborg

Shop SALE  🌷  | Ontdekken 📍Cupido Store Leiden

Comfort en Genezing

Tips voor vaginisme

Tips voor vaginisme

Wat is vaginisme?

Vaginisme is een veelvoorkomende seksuele aandoening die vrouwen van alle leeftijden treft. Het kan zowel fysieke als emotionele oorzaken hebben, en het is belangrijk om te begrijpen dat het een behandelbare aandoening is. In deze blog delen we waardevolle tips voor vrouwen die met vaginisme omgaan, in de hoop dat het bijdraagt aan een beter begrip en welzijn.

Tips die jou kunnen helpen

Zoek Professionele Hulp:

De eerste en belangrijkste stap bij het omgaan met vaginisme is het zoeken van professionele hulp. Een gynaecoloog, seksuoloog of fysiotherapeut met ervaring in seksuele disfuncties kan de juiste begeleiding bieden. Openheid en eerlijkheid tijdens consultaties zijn cruciaal voor een effectieve behandeling.

Neem de Tijd:

Het genezingsproces bij vaginisme vergt tijd en geduld. Forceer niets en neem de tijd om je lichaam en geest te laten wennen aan veranderingen. Het is in dit geval ook belangrijk om eerst je eigen lichaam te leren kennen en zelf te ontdekken wat jij lekker vind en wat niet.

Gebruik ( veel ) Glijmiddel:

Glijmiddel is een echte game changer als je last hebt van vaginisme. Het vermindert namelijk de wrijving en maakt penetratie of het in brengen van een seskstoy comfortabeler. Kies een glijmiddel op waterbasis als je de glijmiddel wilt gebruiken in combinatie met een seksspeeltje. Gebruik glijmiddel op siliconenbasis voor tijdens de seks, dit soort glijmiddel zal ook langer glijden wat bij vaginisme fijn kan zijn zodat je het niet opnieuw hoeft aan te brengen. We hebben hier onder een aantal glijmiddelen gezet die lang blijven glijden!

Experimenteer met Alternatieve Vormen van Intimiteit:

Vaginisme betekent niet het einde van intimiteit. Experimenteer met alternatieve vormen van genot, zoals orale seks, vingeren of het gebruik van clitoris speeltjes. Dit kan helpen om de druk rond penetratie te verminderen.

Oefenen met penetratie

Door zelf te oefenen met het inbrengen van bijvoorbeeld een vinger of seksspeeltje kan je misschien zelf beter ontspannen dan als je samen bent met een partner. Dit is een goede manier om je zelf te leren kennen. Wij raden het gebruik van een dunnere vibrator aan in dit geval zoals de Svakom Cici of Satisfyer – G-Spot Flex 5+ Lila. Dit zijn Beide hele dunne vibrators die makkelijker in te brengen zijn met glijmiddel op waterbasis!