Klantenservice 071-3626162
Gratis bezorging v.a. €55,-
Discreet verpakt en bezorgd
Kiyoh Thuiswinkel Waarborg

✨ GRATIS TOY bij alle Satisfyer Pro 2

Een beginnershandleiding

Van Soft tot Hardcore Bondage

Wat is Bondage?

Waarom is dit zo geliefd?

De term bondage komt uit het Engels en betekent eigenlijk “vastgebonden zijn”, wat deze seksuele praktijk heel goed beschrijft. Het behoorde vroeger tot een niche en omvatte eigenlijk alleen de extreme kant hiervan. Maar tegenwoordig is er een onderscheid tussen soft en de ouderwetse hardcore. En vooral deze soft bondage krijgt steeds meer aandacht. Wat hardcore bondage precies is en wat het onderscheidt van normale bondage nu is leggen we je uit.

Wat is soft en hardcore bondage nu precies?

Bondage wordt ook vaak afgekort als BDSM. De letters staan voor de termen “bondage & discipline, dominantie en submissie, sadisme en masochisme. Deze kunst van het vastbinden wordt meestal gebruikt met als doel seksuele stimulatie en staat voor seksuele bevrediging voor liefhebbers van deze fetisj. Bij de zachte versie “met de stropdas” kan de gebonden partner nog enigszins bewegen, wat bij de harde versie niet het geval is. Hierbij is de gebonden partner, in vakjargon ook wel bottom of bunny genoemd, volledig overgeleverd aan de uitvoerende partij (rigger of top).

Beginners moeten niet meteen beginnen met de harde versie van BDSM, maar het rustig aan doen. De rest komt vanzelf. Welke gebruiksvoorwerpen worden gebruikt en hoe bereid je je voor? Het belangrijkste van alles is veiligheid. Hoe je je het beste kunt voorbereiden op een sessie met jouw partner en welke gebruiksvoorwerpen je kunt gebruiken, lees je hier.

Wederzijds vertrouwen

Het is ook belangrijk om overeenstemming te bereiken over een code woord. Mocht een van de handelingen iets te extreem worden, dan kan de onderdanige de actie direct beëindigen met de afgesproken code.

Bdsm speeltjes

Er zijn geen grenzen aan jouw verbeelding. Dassen, touwen, handboeien, sjaals en tapes kunnen worden gebruikt als bondage speeltjes. Dit dient ook vooraf met de partner te worden besproken. Ook is het belangrijk om in geval van nood de sleutel of schaar paraat te hebben om de vastgebonden partner snel te kunnen bevrijden. In extreme gevallen is er geen tijd om lang te zoeken.

No-Go’s

Hierbij moet wel gezegd worden dat vooraf duidelijk moet zijn wat voor beiden een ​​absoluut taboe is. Als basisregel is het binden van de nek een absolute no-go voor alle beoefenaars. Anders zijn ongelukken in bondage verhalen onvermijdelijk.

Deze hoogwaardige kunst van het vastbinden kan een leuke ervaring zijn als de partners elkaars vertrouwen en afgesproken grenzen respecteren.