Klantenservice 071-3626162
Gratis bezorging v.a. €55,-
Discreet verpakt en bezorgd
Kiyoh Thuiswinkel Waarborg

✨ GRATIS TOY bij alle Satisfyer Pro 2

En hoe span je deze spieren aan?

Wat is Pompoir?

Ontdek Pompoir

In de wereld van intimiteit en seksualiteit zijn er talloze technieken en praktijken die de zintuigen prikkelen en het plezier te versterken. Eén van die technieken, die de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen, is pompoir. Deze oude Oosterse kunst van intimiteit staat bekend om zijn unieke benadering van genot en verbinding tussen partners. In dit blogartikel gaan we dieper in op wat pompoir precies is, waar het vandaan komt en hoe je het zelf kunt toepassen.

Wat is Pompoir?

Pompoir is een seksuele techniek die zijn oorsprong vindt in de oude Indiase en Chinese culturen. Het woord “pompoir” is afgeleid van het Franse woord “pomper”, wat “pompen” betekent, en het Arabische woord “pumpure”, wat “geheim” betekent. Pompoir wordt vaak omschreven als het samentrekken en ontspannen van de bekkenbodemspieren om wrijving en druk te creëren tijdens de seks. Deze techniek kan worden toegepast door zowel mannen als vrouwen, hoewel het meestal wordt geassocieerd met vrouwen vanwege de anatomische voordelen.

Hoe werkt het?

Pompoir draait om het bewust beheersen van de bekkenbodemspieren, ook wel de “liefdespieren” genoemd, die zich rondom de vagina bevinden. Door deze spieren te versterken en te leren hoe je ze op de juiste manier kunt aanspannen en ontspannen, kun je een reeks bewegingen creëren die het plezier voor zowel jou als je partner vergroten.

Deze techniek kan worden toegepast tijdens het vrijen door de mannelijke partner in erecte toestand in de vagina te brengen en vervolgens ritmisch samen te knijpen en los te laten met de bekkenbodemspieren. Dit kan variëren van subtiele samentrekkingen tot krachtigere bewegingen, afhankelijk van de voorkeuren en mogelijkheden van de individuele beoefenaar.

Voordelen van Pompoir: Het heeft verschillende voordelen voor zowel mannen als vrouwen.

Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

  1. Verbeterde intimiteit: Het versterkt de verbinding en intimiteit tussen partners, omdat het de nadruk legt op de bewuste aanwezigheid en communicatie tijdens seksuele handelingen.
  2. Verhoogd genot: Door de bekkenbodemspieren actief te gebruiken, kan pompoir het plezier en de stimulatie voor beide partners vergroten. De gerichte wrijving en druk kunnen leiden tot intensere orgasmes.
  3. Bekkenbodemversterking: Pompoir helpt bij het versterken van de bekkenbodemspieren, wat op zijn beurt kan bijdragen aan een betere controle over de blaas, een gezonde zwangerschap en een sneller herstel na de bevalling.

Hoe pompoir te verkennen: Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van pompoir, zijn hier enkele stappen die je kunt volgen:

  1. Bewustwording: Leer meer over de anatomie van het bekkengebied en de bekkenbodemspieren. Begrijp hoe je deze spieren kunt aanspannen en ontspannen.
  2. Versterking: Oefen regelmatig bekkenbodemoefeningen, zoals Kegel-oefeningen, om de spieren te versterken en hun flexibiliteit te vergroten.
  3. Communicatie: Praat openlijk met je partner over je interesse in pompoir en bespreek samen hoe je deze techniek kunt verkennen en integreren in jullie seksuele ervaring.
  4. Verkenning: Begin langzaam en experimenteer met verschillende ritmes en intensiteiten. Luister naar elkaars feedback en pas de techniek aan op basis van wat het meeste plezier geeft.

Pompoir is een eeuwenoude seksuele techniek die een nieuw niveau van plezier en verbinding aan intieme relaties kan toevoegen. Door bewuste controle over de bekkenbodemspieren kunnen partners samen een opwindende en bevredigende seksuele ervaring creëren. Het verkennen van deze techniek vereist oefening, geduld en open communicatie, maar de beloningen kunnen de moeite waard zijn. Dus waarom niet de tijd nemen om deze Oosterse kunst van intimiteit te ontdekken en te zien hoe het je seksuele leven kan verrijken?