Klantenservice 071-3626162
Gratis bezorging v.a. €69,-
Discreet verpakt en bezorgd
Kiyoh Thuiswinkel Waarborg

Shop SALE  🌷  | Ontdekken 📍Cupido Store Leiden

Seks is meer dan alleen genot

Wat zijn de voordelen van seks?

Seks, het is iets waar veel mensen genot van hebben. Maar naast dat we er genot van hebben heeft het ook veel voordelen. Nieuwsgierig als ik (de Buurman) ben, ben ik me er een tijdje geleden eens in gaan verdiepen wat seks allemaal met je doet en ben er via de vele artikelen, die hierover geschreven zijn, achter gekomen dat seks veel meer invloed op ons heeft dan alleen maar onze ‘lust’ kwijt te raken. Het geeft namelijk meer dan alleen ontspanning en een goed gevoel, het werkt op zowel geest als lichamelijk bijzonder positief. Hieronder wat voordelen op een rij!

Kan je een erectiestoornis voorkomen?

Het schijnt zo te zijn dat, als je als man toekomstig niet met erectiestoornissen te maken wil krijgen, regelmatig seks de boodschap is. Bij een erectie wordt de penis met zuurstofrijk bloed gevuld en dat is belangrijk voor het weefsel dat in de bloedvaten van de penis zit. Zonder dat bloed overleeft het weefsel niet erg lang en de aantasting ervan maakt dat erecties moeilijk of zelfs verleden tijd kan worden.

Pijn kan verholpen worden met seks?

Bij een orgasme komt Endorfine vrij, dat is een natuurlijke pijnstiller, die chronische pijn binnen een mum van tijd kan doen verminderen, of zelfs laten verdwijnen. Volgens sommige onderzoeken is het net zo effectief als twee paracetamolletjes.

Tijdens seks rek en strek je alle spieren door verschillende standjes te proberen. De gewrichten blijven soepel en de spieren worden stevig(er)! Hoe meer variatie, hoe beter je seksleven! Door deze ‘oefeningen’ worden dus gelijktijdig diverse spieren getraind. Trouwens, die Endorfine kunnen daarom flink helpen tegen hoofdpijn!

Een boost van zelfvertrouwen

Seks verhoogt het gevoel van eigenwaarde. Het hebben van seks kan het zelfvertrouwen vergroten en een betere positieve houding over jezelf ontwikkelen. ‘Onderschat nooit de kracht van zelfvertrouwen’. Duidelijk en zonder angst uitdrukken wat je wilt is een van de meest wenselijke dingen die je kunt doen, vooral als je intiem bent met iemand anders. Waardeer je lichaam en onthoudt dat je het verdient om plezier te ervaren. Als je dit doet, kun je met meer duidelijkheid en vertrouwen communiceren.

Ziek zijn voorkomen?

Seks versterkt je natuurlijke immuunsysteem, zodat mensen die seksueel actief zijn minder vaak ziek worden. Door seks wordt tot 30 procent van de stof immunoglobuline A aanmaakt, wat je veel minder vatbaar maakt voor verkoudheid en griep.

Seks helpt ook nog eens tegen een verstopte neus. We stomen allemaal wel eens om de luchtwegen vrij te maken, maar wat dacht je van een orgasme tegen een verstopte neus?! Door een orgasme gaan de neusholte en luchtwegen tijdelijk open waardoor je verstopte neus voor even verleden tijd is.

Beter oud worden

Tot slot, seks is een goed middel om dementie tegen te houden. Het stimuleert de aanmaak van nieuwe hersencellen en zou daarom een uitstekende remedie zijn tegen dementie. Natuurlijk kunnen andere middelen om de dementie te weren zoals een eindje te gaan lopen of het oplossen van cryptogrammen. Volgens Professer Barlett van de Universiteit van Queensland, maakt mentale en fysische training nieuwe hersencellen aan en voedt die ook. Zo blijven de cellen functioneel en houden ze ziekten als Parkinson en Alzheimer op afstand. De chemische stof die voor de nieuwe cellen zorgt, wordt blijkbaar het meest gestimuleerd tijdens seks. Je hoeft dus niet per se een eindje te gaan lopen, er zijn dus leukere manieren om nieuwe cellen aan te maken.

Nu blijft bij mij, het enige wat ik me afvraag, liggen al die stofjes die hiervoor verantwoordelijk zijn voor deze positieve effecten op ons lichaam al latent aanwezig of is dit het gevolg van een chemisch proces wat zich in het lichaam tijdens seks plaatsvindt? Een soort ‘Big Bang’ om maar iets te noemen!

Misschien kom ik daar nog achter en dan laat ik het weten.

Groetjes,

De Buurman